De domeinnaam gblog.grijnst.nl is geregistreerd door Greintje, dat is een geintje met een venijntje, super mega turbo superlativisch lief dus ....


Welkom op Greintje's 2e website, het eerste kussensloop met een eigen 2e domeinnaam, namelijk grijnst.nl .Korte Motivaties
Welcome into the grave { festival }

Het festival "into the grave" heeft een Welcome into the grave festivalpoort opgezet, gewoon om een ode aan greintje te bewijzen, gewoon alleen daarom.

De speakers van het festival scandeerden al dat greintje op bezoek mocht komen,
ik zat echter nog in het prinsenparkje te bankje zitten ten tijde van het uitgesprokene door de speakers weerklonk aldaar.
De muziek sprak mij verder wel aan, dat gegrunt past wel bij een kussensloopje, die sloopt tenminste het kussen en hoef ik dat niet meer te doen.
eerst bij het kleine podium kijken, daar stond een gemaskerd duveltje op het podium, die scandeerde "alias the grinst", al gruntende, lekker schor hevig stemgeluid, een soort brulletje.
later kwam dezelfde ode ook van het grote podiumpje. Helaas was het kussensloopje al vermist en heeft greintjes kussentje die rol overgenomen.

Een dag eerder heb ik Justin uit Canada ontmoet die het had over zijn vrouw Ramsey, misschien Gordon Ramsey, misschien een dame;
ik kreeg er niet helemaal uitsluitsel over. Wel werd de inhoud van mijn ontmoeting door de sprekers vertolkt en gok ik op de ega van de kok van hell's kitchen.
een bijzonder tafreeltje was het.
Ook grappig was dat deze heer het heerlijk vond om mij in de hals te strelen en niet snapte dat dit wel eens beklemmend danwel bedreigend zou kunnen voelen.
een half kelende druk hoorde daar dan ook wel bij en zo ook de insinuaties dat ik welkom was om het bed te delen met het koppeltje.... lachûh toch?
Ik heb de aantijgingen vriendelijk afgeslagen. :-P Misschien een ander keertje. Als Ramsey een schuilnaampje is voor Zoë Kravits, heeeej, dat wil je toch niet afslaan.
Mijn humeur stond er niet echt naar. Ik vond het juist al positief dat maar de helft mij nog een keer wou 'sjennen' en dat was toch maar de helft minder dan bij het EDM festivalleke.
Daar wou ieder dat nog wel op de artiesten en MC. na.
Lekker dan ....
....
Wel heb ik lekker tot het eind genoten van de "into the grave" muziekanten, want ook op mijn slaapplek buiten op een oude bureaustoel behoort tot de hoorbare richting van die festival muziek vanaf het oldenhove plein.
de oldenhove met de aangrenzende skeve toorn' was vroeger een begraafplaats en is omgetoverd tot gemeentehuus en parking ondergronds.
....
Grunting, das wel een lekkere hobby om te beöefenen al zal het sommigen als oerwoudgeluiden in de oren klinken.
....
met alle consternatie over 'alias the grinst' gedrappeerd op mijn wildebeast vissershoedje, heb ik hun gemis beschouwd als een waardig afscheid.
het greintjes kussentje heb ik nog en heeft ook dienst gedaan als huisdak tijdens mijn stratelijk verblijf,
de water capaciteiten van fleece vallen nog allermeest best wel mee.
Het drogen gaat vrij rappido, de opname capaciteit van water valt tegen en ik bleef droog.
dat scheelde dan een paar midnachtse wandelingetjes op zoek naar meer beschutte plekken.
....
het leven van een dakloze gaat niet over rozen. mijn lichtpuntje was een nieuwige stoel met halve bedfunctie.
Hier konden blijkbaar wat mensen slecht tegen, want deze is helemaal lekgestoken, ontdaan van kussenspul en tot 2x toe weggesleept.
de 2e maal was wel terminaal blijkbaar want toen was die ook echt weg.
Helaas heb ik maar 3 weekjes van die luxe gebruik kunnen maken, de jaloezie was blijkbaar te groot ofzo.
beide stoelen zijn ook bewerkt met grafitti-pen wat ik op zich wel kunstig vind.
Het blijft wel triest om een stoel met een mes te bewerken en na ,nou ja, vakkundige reparatie het nogmaals te molesteren en nog meer kussenspul te jatten.
dan vind ik je oprecht wel een zielig persoon van een te rijke geest voorzien, hoor!!
Het afscheid was dan ook bar, geen stoel meer op een vrij rustige plek zonder veel obscene confrontaties uit het niets.

Het afscheids blockje is dan ook nog niet geheel voltooid. De vrijheid is nu weer eens wat fysiek ingeperkt geworden.
zonder stoeltje in het wild van de stedelijke omgeving van Lauwert is het voor mij niet echt te doen,
ik zou zeker nog zo'n super slaapzak voor daklozen kunnen gebruiken, dan valt portiekliggen wellicht wat meer mee, of zou een bosje oid. ook nog genoeg kunnen wezen.
Het zou dan gedoopt worden als Greintje's hymer vrachtwagen tabbert, waar tabbert fraaie caravans maakt en hymer toch wel fraaie vrachtwagencampers maakt, meestal een b-truck van tot 3500kg.
Een 2e, andere, kwaliteit greintjes fortnite 'merchandise' doet ook wonderen samen met greintjes raket dekentje.
De blogstijltjes zitten nog in de afscheidsfase ofzo, het is zomaar uit mijn leven gegrepen, mijn fantasie oid. een 80plussers syndromatiekje.
bagetaliseren wellicht, of dingen geromantiseerd doorvertellen, blogstijltjes heeft mij een iets te groot 'the blues' idee, van de klaagdramatiek die er doorheen zweeft.
en snel en beargumenteerd kan worden in de trendjes van aandachttrekkerij.
dat klopt mijn inziens ook wel, maar is het eigenlijk niet de klachtende zeur intonaties,
gelieve deze klaagzang intonatie van mijn baselen te negeren in Uw brein, omdat het wel humorvol bedoeld is.
Het niet artikels schrijven sinds de kotsmachine doorgetrokken artikelen van mijn greintjes personages,
is er ook wat weggevallen wat hier eigenlijk beschreven is.

So welcome into the Grave, maar niet mijn grafstemming bij-de-weg
de grafzerken humor komt misschien dan wel tot een einde tezamen met mijn tekstjes. op naar wat minder graefelijk gallisch vertier misschien?
de 8 jaar durende stilte tussen zuske en ik is ook in de begrafenismand gegaan,
met een functioneel contact als gevolg, wel helemaal eigentijds, zonder gesproken woord .... kuchkuch ahum....
De chatgeneratie, lekker per tekst, al hoewel ik in andere gevallen wel dat gesproken contact wel meer waardeer en efficiënter vind.
voor een zakelijk contact als telefoon en tablet opsturen is het wel geschikt genoeg.
Ik ben in elk geval wel verheugd dat ik weer vergezeld ga worden door mijn modernste telefoon en tablet, hoe die heel te houden is echter een ander verhaal.
Zonder gebroken glas in elk geval, een stuk betere batterij en een OperatingSystem [OS, red.] die nog updates ontvangt.
De informatie waar die spullekes zouden verblijven, namelijk buiten mijn zeecontainer om, was helaas weer niet correct.
Dat is dus al net zoals het verhaal dat aan mij verkocht was over pa die gestorven is en ma nog levend, maar precies andersom aan mijn persoon werd medegedeeld.

Ook het idee om van alleen mijn uitkering het te kunnen bolwerken is ook van tafel, aangezien de erfenis die aan mij is toegekomen dat nu wel vereist.
Dat is wel een helaas in mijn plan des levens, hoe dat nu in te richten hangt flink af van de markt voor vrije-sector en koopwoningen hier in Frieslân.
Huisjes zijn soms wel wat betaalbaarder dan in het luxe Gooi, waar mijn vorige woning was.
De zoektocht is nog wel wat lastig vanuit mijn huidige positie, maar daarover later misschien nog wat meer. Ik ben immers nog steeds dakloos, eigenlijk, qua status.
Dat wil ik nou wel met een andere insteek wèl spoedig oplossen,
daar is ook wat nieuw licht op komen te schijnen,
aangezien dat sociale huur wonen niet meer realistisch wordt vanwege mijn inkomen.
Ook een rechterlijke tussenkomst wegen wat niet rechtheden lijkt mij ook niet meer realistisch haalbaar,
wellicht dient het nog een keer, maar ik verwacht dat niet meer dat een bepaald scenario nog uitkomst kan bieden.
'into the grave', een raar thema om een site mee te beginnen. gaan dingen wel daadwerkelijk into the grave? of toch ergens niet met deze verëeuwiging online en op https://web.archive.org/save dan gaan ook mijn tussen versies vereeuwigd wezen, gelukkig maar toch? want wanneer is het into the grave of juist in steen veranderlijk vastgelegd?
voor mij ook een filosofische vraag, wellicht leuk om in het publiek te gooien, mits ze verbaal zich willen uitten naar gelang de stemming.
Ik zie het meer als gratis versiebeheer, opdat sommige administratieve als goede bestandje mikken met sleur en pleur niet altijd zuiver goed gaat,
applicaties stribbelen al wel eens, te meer, wel tegen en niet genoeg bestandsgrote verschillen maken ook uit,
linux rapporteert via de ftp andere bestandsgroot-es dan in windows met FileZilla FTP client. [red. komt door ASCII of binary overdrachten en CR/LF verschillen]
Van die kleine perikelen die met verwoording, in het getypte woord,
toch voor mij een beter bewustzijn schept van die kleine dingetjes die het gestructureerd werken en hopelijk voor minder foutjes zorgt.
Met deze blogstijltjes is ook een bepaald formeel en dus ook een ander informeel karakter gekomen zonder die voorbedachte verdeling.

Met nog minder op de automaat zijn beginnetjes lastiger, een nieuwe weg moet er dan gebaand worden, hetzij geen nieuw begin is.
Na dat festivalseizoentje en wat flapuitjes op de radio zijn de wegen naar het kerkhof ontoegankelijk geworden,
de nieuwe wegen nog niet begaanbaar en blijft het slechts beperkt tot gedachtenpaden,
welke door fysieke restricties nog niet te belopen zijn of vooruitgang kunnen bewerkstelligen. Veel voor later dus ....

einde test code blokje 'into-grave',
een ware nieuwe weg en het einde van een ruig festival verslag erover.
Einde berichtgeving ....

Thema's in Beeldjes
Grijnsts' drupjes in het frysk, met Greintje alias Grijnst

Wolkom in het domein fan Grijnst en de fryske drupkes

Hier kan een fotoreportage van wat ijzeren kiekjes van gedichten en kunst in ijzer uitgesneden bij, fryske dorpkes, oftewel drupkes. Ik heb namelijk op dit moment nog niet de beschikking over een eigen laptop of een computer met genoeg capaciteiten om enigszins efficiënt die foto's op te zoeken, helaas. Daarom schrijf ik nu een paar regeltjes die dit voornemen beschrijven en later ingevuld kunnen worden om Grijnst het liefste geestje van Frieslân in te leiden, met wat die op het geweten heeft van die leuke vertalingen van plaatsnaam totaan mijn verbasteringen hoe je het ook op zou kunnen vatten en bevatten. Zie hieronder dan ook de vertaling naar het frysk hiervan op de Google Translate manier.
Hjir is in fotoreportaazje fan wat izeren snapshots fan gedichten en keunst út izeren by, fryske Dorpkes, of dripkes. Spitigernôch haw ik op it stuit net myn eigen laptop of in kompjûter mei genôch kapasiteiten om dy foto's mei wat effisjinsje op te sykjen. Dêrom skriuw ik no in pear rigels dy't dizze bedoeling beskriuwe en letter ynfolle wurde kinne om Grijnst it leafste spoek fan Fryslân foar te stellen, mei wat er op syn gewisse hat fan dy aardige oersettingen fan plaknammen nei myn fergriemerijen hoe't jo it mar nimme en begripe kinne. Sjoch hjirûnder de oersetting nei it Frysk hjirfan op de Google Translate wize.
de fan fan fan is fan fan Greintje. [red. de fan van fan{ventilator] is een fan van Greintje.]

Kaders van Superlativisch Lief
Grijnsts' 'de nieuwe dimensie van cabaret' :-P

Cabaret en nieuw, maar hoe dan ? opgezet vanuit een buiksprekende soliloquy of solo-acteur is niet iets nieuws, hence the word soliloquy.

Als soliloquy-nist is omdat mijn vrienden niet mee willen doen, laat staan dat ze nog niets weten van mijn aspiraties.
'The suïcide bombardeur' kennen we toch al wel? Grijnst of Greintje is niet overleden maar slechts een lief geestje van de inspiratie.
dialoog voeren met een poppeke, in mijn geval een kussentje/kussensloop of grijntje-cape met afwisselende stemmen en poppeke wijzen ligt ook erg voor de hand.
Dus die zal het zeker wel worden gezien praktische overwegingen.
dan rest nog steeds de vraag van vernieuwen ....

Wanneer vernieuw je wat?
In dit geval door eerst bronmateriaal te vergaren, dus zelf creëren door het in te typen, mee te maken en uit eigen levenszaken te putten vanwege:
dat niet leugens en eigen creaties het beste te herinneren zijn door mij, en bij verstoring van je optreedplan het makkelijkst terug te halen zijn.
Ik ben immers geen playback artiest als "Britney Spears" of "Linda, Roos, en Jessica", ....
Als artiest put ik bij voorkeur uit eigen boezem, al kunnen inspiratiebronnen onvermeld hiervan een deel gaan uitmaken.
de Indoctrinatie val noem ik het maar.
Met de voorgaande en compleet zelf gecreëerde greintje.nl-TheaterCabaret website, is mijn bronmateriaal door mijzelf geschapen, met liefde overigens. "drewling alert".
Uniek en origineel zijn dan ook mijn uitgangspunt, wel geïnspireerd door mijn al wel eens genoemde voorbeelden als Theo Maassen, Hans Teeuwen en Freek de Jonge.
Maar hoe dan zelf dàt te worden, dat probeer ik in dit kader vast te leggen, een waar raamwerk met sponningen met dwarsbalkjes die het glas doorsnijden maar soms alleen maar sierlijk zijn.
Wat ik daarmee bedoel valt doorzichtig wel te raden, soms laat je dingen aan anderen over en versier je iets nieuws eromheen, zoals greintjes Kussentje.
Andere malen ga je glassnijder en zetter spelen, door bijvoorbeeld in elk geval voor mijn eigen persoon 2 akkoordjes te leren op de gitaar om voor begeleiding bij eigen sjansons / chansons.
Een eigen stijl definiëren gaat dan dus ook wel buiten de lijntjes, want wie, behalve ikzelf, documenteert dit proces nou, buiten de cabaratier-opleiding om.
Die is er in principe wel, die van de KleinKunst (zoals thomas acda dat noemt in zijn begeleidende liedjes). Ik kende hen ook dan alleen van de cd's.

Kaders ....

Leesbaarheid, uitvoerbaarheid, samenhang en grappigheid, hoe dat te combineren, aangezien sommige van mijn bronnen wel wat rauwtjes zijn en zo lekker op je jolijke dakkie kennen vallen.
Misschien wel daarom deze blogstijltjes website om structuur aan te brengen in mijn gedachten over vernieuwing en houdbaar voor mijn publiek te wezen.
Je hebt immers maar 20 minuten tot 45 minuten tot je eerste pauze en je publiek te behouden,
dat is volgens mij de kunst om voor elkaar te krijgen. buiten een eerste raamwerk om.

Publiek behouden en blijven boeien ....
publiek is echt niet lief, en ik ben er dan ook wel op voorbereid dat ik alleen voor een bijna geheel lege zaal of lege zaal mijn voorstelling af zal maken.
Op de planken ook bij persoonlijke teleurstelling blijft wel keuze om door te gaan.
Mogelijk wat geromantiseerd win je nog enkele terug of niet.
Wel mijn mogelijk draaiboek afmaken, daar zal ik in elk geval nog van kunnen leren, zeker als er wel wat publiek zat.

Gedachten over Superlativisch Lief is soms juist wel lief.
Ik ken al een mens, die mij aanspreekt met greintje, als ik die weer eens tegenkom in Leeuwarden, ik vind het een waar compliment.
Dat is zeker nog een dimensie om uit te diepen, mijn artiestennaam Greintje, als personificatie van mijzelf, de acteur in mijn eigen theater cabaret voorstelling.
Greintjes kussensloopje en kussentje vallen dan anders dan gebaseerd op een Greintje Geestjes personificatie, maar wellicht meer eentje die bij mij meezweeft.
Zeker interessant als je ervanuitgaat dat deze dimensie aan is komen waaien met gesprekjes met nieuwe mensen,
Superlativisch Lief dus, zeker ook een kader dat plaatsing in beiden dimensies misschien ook mixbaar, vruchtbaar kunnen wezen.

-------einde 5 oktober -----------
Ik ga Stuk van de npo, bnnvara om precies te zijn, is een talentenjacht waar ieder ook op zoek is naar die vernieuwing.
Het meest leerzame van Afl. 1 was dan ook juist dat, wanneer ben je vernieuwend genoeg en hoe kan je in 5 minuten jezelf presenteren.
5 minuten is niet veel om jezelf neer te zetten, wat naar mijn mening dan ook de kunst is. Zelf zat ik op 20 minuten, dit is wel verfrissend kort.

voor vijf minuten kommen zeker, de frieske bedstee, opa en oma's pessen, en het afranselhokje bij de overbuurman aan bod.
die onderwerpen kan je saampjes met grijnsts' drupkes intro mooi aan elkaar hangen met mijn intro filmke en de op mij beraamde moordaanslag in de nachtopvang.
Dat vernieuwende zit dan dus in mijn eigen stijl of stijltjes en de samensmelting van mijn allerkortste introductie, misschien wordt het dan wel heel beknopt met zoveel onderwerpen.
-------einde 6 oktober ------------

Na terugkoppeling gekregen te hebben, zal ik greintje toch vakkundig moeten introduceren, dat is dan dus incluis mijzelf, in een minuut of 20 dan wel te verstaan.
van sommige stukken is de leesbaarheid ook nog voor verbetering vatbaar, met als denkbeeld:
'voor mijzelf is het duidelijk, de lezer zou nog wel wat meer beschrijvends kunnen waarderen'.
de Leesbaarheid, ook in het niet geschrift maar met de stem dus, is ook een factor in de begripsperiferie van mijn doelgroep 'het publiek'.
sommige stukken zijn dan ook voor mijzelf toe aan een revisie om de uitvoerbaarheid van de logica tussen de verschillende thema's van samenhang te voorzien.
Grappigheid volgt dan bijna automatisch en vanuit practizerend oogpunt bekeken ook worden voorzien van bruggetjes in de redenaties om een logisch samenhangende cabaret voorstelling in elkaar te zetten, dus niet haken of plakken.
Plakken en haken is voor tijdelijk, zetten insinueert in beeldspraak dat het ook misschien wel onlosmakelijk zo verbonden gaat zijn, zelfs bij verbranding of grof verbaal geweld,
wel nog staat als een huis met levenstekeningen erop of erin, solide dus.
solide bizar en grappig dus, motto's van mijn voorstelling, met die kwinkslag aan het einde, "'t grijnst sausje" is mijn kenmerk

met een grijnst op de porem oeverloos ook de gechokeerde aanhoorder alsnog mee kunnen krijgen.
Ik ben benieuwd of ik mijn publiek ook zo weinig reagerend achterlaat en dat ze in elk geval niet het gevoel hebben wat heb ik nu aanschouwd, door mijn kwinkslag greintje sausjes.
Een kinderachtig grapje met wat venijn, dan bagetaliseer ik mijn publiek in elk geval niet.
mijn gemaakt film materiaal liegt er dan ook niet om, dat staat soms juist als een huis of appartement, een aparte menning dus.
Al zal sommige stukjes film materiaal gelukkig worden afgedaan aan mijn rijke fantasie ....
---- einde 7 oktober ----
Einde berichtgeving ....anti-discriminatie clausule .... {voor de doubleur}

anti-discriminatie clausule, aangezien zelfwaarde problematiek vaak ten grondslag ligt aan dit volgens de ethische normen en waarden silo van de sinds de jaren 60 verzuilde maatschappij de uitingen van haat volgens het strafrecht omschrijft als:


`Kwetsend en discriminatief van aard met verbale en/of fysieke uitlating van haat.`
Geïnspireerd door de teksten van Osdorp Posse's alias `de Onderhonden` en de teksten van het nummer `2 Zwaard`, met de geparafraseerde zinssnede "De overheid maakt gebruik van Uw klein verstand." .
De ervaring leert, vernomen via de altijd gekleurde media, dat haatgroepperingen, aanhangers van de levensmethodiek van het 'leven van haat' en/of de Geloofs-BeLeideNis, hier vaak kundig op inspelen.
De eigenwaarde en zelfrespect problematiek van den Mensch in den algemene zin succesvol aanspreken en misbruiken is duidelijk merkbaar.
Dit noemt wel ook wel gewoon ordinaire indoctrinatie en coërcie tactieken waarvoor de mens goed gevoelig is gebleken.

De komische noot hiervan is: Tadaaaa!; de uitvinders van de psychologische prikkels van 'Likes', 'belgeluidjes' en andere beloningsmechanismen binnen de breinpan, zijn ze hilarisch genoeg ook zelf vatbaar voor.
[intrinsieke motivatie:] Altijd is er in discriminatie ergens een drogreden die je onderuit kan halen. Daar ben ik helaas wel goed in gebleken en vindt zijn weerga in mijn gemakkelijke omgangservaring van anderen.
Een redenatie(stijl) van Likmevesje, stuit bij mij op wat weerstand en daarom zijn de hobbymatige Likmevesje.nl redenatietechnieken zo leuk, een stommetje veroorzaken en die daarop volgende compleet te aanschouwen en beluistering lichaamuittingen prijsloos >:-]P

Over Pieter Joan en Greintje Theater Cabaret Producties

Humor is kapot, net als de mens, daarom maak ik humor met grapjes en practizerende geintjes.

Dit helpt voornamelijk mij, Pieter Joan, om een weg te vinden in het leven en een manier hebbende waarmee de fysieke beschadigingen in het brein gedempt worden.

Dat post-tramatische syndroompje, is ten gevolge van een te lange fysieke overprikkeling van pijn-centra in het brein onstaan welke een uitlaatklep benodigd.

Een echte geneeswijze is tot op heden onbekend bij de Wetenschappers der Loog [beoefenaars van sociale wetenschappen], laat staan universeel toepasbaar.

Daarom deze rauwe uitlaatklep van gedachten en esoterische al dan niet filosofische discussies met superlativisch taalbegruik, incluis.

Greintje, het imaginaire Geestige geestje, gepersonificeerd in de vorm van een Kussensloop [bron: Aldi], is het hier dwarsbielzig maar deels mee oneens of eens tegelijk.

Een altruïstische super-positie zoals bedoeld in de Quantum-Mechanica of Schröders' Kat is voor een geestje als Greintje zonder te spreken geen probleem. Die benadert zoiets natuurlijk wel geestig, en 'gewoon triviaal' zonder de superpositie een waarde te geven.
Geniaal gewoon.

Archieven (Wellicht in wording, template problematiek, het grootste probleem in de wereld DUH!.

  1. Go to Top of the Page
  2. Jaaaah ook naar boven, zinnig toch?

Externe Bronnen

  1. GitHub
  2. Twitter